maanantai 11. marraskuuta 2019

Joulupolku 2019 - erilaisia joulukalentereita, yhdessä tekemistä...

Joulu, Lahjat, Lahja Laukku, Laukku, Punainen, Yllätys

Blogin marraskuun täyttää joulun ajan valmistelu. Kaikki varhaiskasvatukseen osallistuvat lapset ja perheet eivät joulua vietä ja se pitää toki huomioida toiminnassa. Blogin ideoita voi soveltaa oman toiminnan mukaan. Tervetuloa mukaan meidän joulupolulle...
24 jouluista tekemistä
24 jouluista tekemistä - julistetta voi käyttää joulukalenterina. Se voi toimia jouluisena bingona ja siihen voidaan merkitä, mitä kaikkea lapset ovat tehneet ryhmässään tai kotona. Mitä näistä sinä olet jo tehnyt tai ajatellut tekeväsi tänä jouluna? 


Lähtölaskenta jouluun
Joulun tuloa voidaan tarkastella lähtölaskennan kautta eli tehdään joulukalenteri käänteisesti ja ensimmäinen laskupäivä on 30.11, jolloin etsitään (tonttu-) numero 24. Joulukuun 24 päivä numero on nolla (0) (kuvana voi olla esim. joulupukki tai lahjapaketti) ja laitetaan numero kalenteripohjaan kiinni (voi laittaa vapaavalintaisesti tai sovitusti järjestykseen).
Lähtölaskenta - kalenteripohjasta voi tehdä oman näköisen. Se voi olla myös 24 porrasta, jota tonttu lähtee alhaalta kiipeämään ylös kohti joulua.


24 kuvaa
Lasten tai miksei aikuisten kanssa voidaan rakentaa joulukalenteri 24 kuvasta, jotka on otettu erilaisten ohjeiden pohjalta. 


Joulupukki, Joulua Motif, Kuvio, Nicholas, Imp, Lahjat

300 tonttua
Matemaattisia taitoja voidaan harjoittaa tonttumetsästyksellä. Joulukuun ensimmäisenä päivänä piilossa on 1 tonttu, toisena päivänä 2, kolmantena 3 jne. Etsittävien tonttujen määrä muodostuu päivän järjestysluvun mukaan. Jos jokaiselle joulukuun 24 ensimmäiselle päivälle menee tottuja piiloon, niitä tarvitaan 300. 


Kehukuusi
Joulukalenterin voi rakentaa myös kehujen varaan. "Arvaa kuka - kehujoulukuusi" rakennetaan kolmioista, jotka voidaan askarrella persoonallisiksi tai tulostaa valmiina kolmiona. Kolmioiden taakse kehutaan jotain ryhmän henkilöä ja ryhmässä yritetään arvata kuka on kyseessä. Vastaus piilotetaan taakse pienen paperiläpän alle. Kehukuusi toimii niin lapsille kuin aikuisille. Kehu jätetään kuuseen näkyviin. Joulun jälkeen kehuttu henkilö saa kuusesta oman palasensa itselleen.


Jos joulukalenteri halutaan tukemaan työntekijöiden työhyvintia siihen soveltuu  käytettäväksi viime vuoden 24 vinkkiä työhyvinvointiin.


Lisää jouluisia vinkkejä tulossa ...muistakaa siis seurata blogin joulupolkua...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Blogin löydät myös Facebookista "Varhaista Aikaa - Varhaiskasvatuksen aikaa" 
sekä Instagramista @varhaista.aikaa

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Kaikki kommentit tarkistetaan.

Tonttulan vahvuusperustainen joulukalenterisatu

  2020 marraskuussa blogi vei lukijoitaan matkalle Tonttulaan ensin isompien lasten Tonttulan  kalenterivinkkien avulla, joita seurasi viel...