perjantai 10. huhtikuuta 2020

Etävarhaiskasvatus?




Etäopetus on saanut rinnalleen korona pandemiassa käsitteen etävarhaiskasvatus. Käsitettä on hyvä sulatella ja miettiä, onko se relevantti käsite. Varhaiskasvatus on koulutettujen ammattilaisten toteuttamaa Varhaiskasvatuslain ja Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaista tavoitteellista toimintaa. Kriisissä perheitä voidaan tukea heidän arjessa antamalla vinkkejä, mitä ja miten he voisivat toimia lasten kanssa kotona. Varhaiskasvatuksen kokonaisuuten kuitenkin kuuluu vielä miksi-elementti, mikä tekee työstä ammatillista ja ammattilaisten toteuttamaa. Varhaiskasvatus on myös ryhmämuotoista toimintaa, miksi moni huoltaja lapsensa varhaiskasvatukseen haluaa. Kotoa tämä elementti yleensä puuttuu. 
 
Varhaiskasvatus on myös paljon läsnäoloa, lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemista kokonaisuutena. Varhaiskasvatuksesta kotiin voimme apuna antaa vinkkejä tekemiseen, tukea perheen perusarkeen, ja toivoa että perustoiminnoille kuten yhteiselle ruokailulle, pelailulle, ulkoilulle, sylille löytyy aikaa.

Lauantaina 11.4.2020 haastamme varhaiskasvatuksen piirissä olevat perheet mukaan #läsnäolon taikaan, jolloin lapset saavat aikuisten huomion ja digilaitteet ja muut ylimääräiset häiriötekijät suljetaan. Jokainen lapsi on tärkeä ja perusturvaa hänen kuuluu saada kotoa omilta huoltajiltaan. Se on parasta vanhemmuutta ja sitä toivomme enemmän tähän epävarmaan tilanteeseen. Tekemistä avuksi tylsiin hetkiin tuomme esille kyllä jatkossakin, mutta läsnäolon taika on jokaisen huoltajan ulottuvilla. 


<3 Tsemppiä jokaisen lapsiperheen arkeen <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Kaikki kommentit tarkistetaan.

Joulukalenteri 2023

Vuoden loppu kiihdyttää tapahtumilla vauhtia varhaiskasvatuksen arkeen. Halloween on löytänyt tietään varhaiskasvatukseen loka-marraskuun va...